top of page

“L’assassina de Venècia” guanya el Premi Ramon Muntaner 2021



S’han donat a conèixer els guanyadors dels Premis Literaris de Girona que atorga anualment la Fundació Prudenci Bertrana i que publica el Grup 62.


Pol Castellanos amb L’assassina de Venècia ha guanyat el 36è guardó Ramon Muntaner de novel·la juvenil, també dotat amb 6.000 euros. L’obra narra la història de la Carla, injustament acusada de diversos crims, i la seva fugida des de Venècia a través d’Europa amb el rerefons de la Primera Guerra Mundial. La Carla ja va aparèixer de secundària a L'impostor de Viena (Premi Alba 2020 al Millor llibre fantàstic juvenil en català). En la nova novel·la, coneixerem el seu misteriós passat.


El jurat format per Dolors Cabrera, David Cirici, Montserrat Martín, Francesc Miralles i Patrizia Campana, ha premiat escollit la novel·la per unanimitat d’entre 33 originals.


La nit literària de la Fundació Prudenci Bertrana per entregar els premis tindrà lloc el 21 de setembre a l’Auditori de Girona, i aquella mateixa jornada s’atorgaran també els premis Cerverí de lletra de cançó i Lletra per a projectes digitals de literatura catalana. El llibre arribarà a les llibreries l’endemà, el 22 de setembre.


La notícia ha tingut ressò en diversos mitjans:


bottom of page