top of page
Yellow and Black Global Response Engineer LinkedIn Banner.png

Pol Castellanos Mayós
Barcelona,  7 de juny 1991

Fill de pares farmacèutics amb orígens a Tagamanent, al Vallès Oriental, i a Baldellou, a la Franja de Ponent, es va criar al barri de Sant Andreu del Palomar. Va cursar la primària al CEIP Pegaso i la secundària i el batxillerat a l’IES Príncep de Viana, tots dos al mateix barri.

 

De petit li agradava llegir i escriure. La seva primera novel·la (no oficial) la va escriure amb sis anys, tenia deu pàgines grapades i una coberta plenes d’il·lustracions. Des d'aleshores, sempre s'ha dedicat a escriure contes i novel·les.

 

El 2013 es va graduar d’Estudis Literaris, a la Universitat de Barcelona. També va fer cursos a l’Escola d'Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, on va aprofundir en les tècniques narratives i l’arquitectura de les històries. D’aquells cursos en van sortir els relats Noranta-sis espelmes, que va rebre el premi Pilar de Vuit 2013, i Chopin al vent d’hivern, amb el Francesc Bru de Narrativa 2014.

 

El 2014 va cursar el màster de Creació literària de la Universitat Pompeu Fabra i el 2015 va començar a exercir la docència de Llengua catalana i literatura a secundària i batxillerat. 

 

La primera novel·la que va escriure es va publicar el 2019: L’impostor de Viena (Estrella Polar). El 2020 va rebre el premi Alba al Millor llibre fantàstic per a joves en català. La segona novel·la va ser L’assassina de Venècia (Estrella Polar), que el 2021 va rebre el premi Ramon Muntaner de narrativa juvenil.

Premis​​

  • Finalista al Premi Menjallibres 2023 per L'assassina de Venècia

  • Finalista al Premi Protagonista Jove 2023 per L'assassina de Venècia

  • Premi Alba 42 2022 al Millor llibre juvenil per L'assassina de Venècia

  • Finalista al XXIII Premi Llibreter IJ en Català per L’assassina de Venècia

  • Premi Ramon Muntaner 2021 de narrativa juvenil per L’assassina de Venècia

  • Premi Alba 2020 al Millor llibre fantàstic per a joves en català per L’impostor de Viena

Enllaços

Imatges de premsa

Crèdit: ©Xavier Torres-Bacchetta

bottom of page