top of page

Premi Protagonista Jove 2023 per a "L'assassina de Venècia"

11.000 infants i adolescents formen el jurat dels galardons que entrega cada any Ibbycat i el Consell Català del llibre Infantil i Juvenil

Els estels de Jacques Goldstyn (categoria 9 anys), Les bruixes de Brooklyn de Sophie Escabasse (categoria 10 anys) i L’Amy i la biblioteca secreta d’Alan Gratz (categoria 11 anys) són les obres guanyadores del 18è Premi Atrapallibres.


L’assassina de Venècia, de Pol Castellanos (categoria 12-14 anys) i Els incendiaris de David Cirici (categoria 14-16 anys) són les obres guanyadores del 27è Premi Protagonista Jove. (vegeu el Dossier de Premsa per a més informació de les obres).


Aquest és el veredicte dels 11.000 infants i joves que enguany han participat en aquest certamen únic dels Països Catalans, que té per objectiu promoure la lectura en llengua catalana i fomentar la formació literària d’infants i joves entre 9 i 16 anys, tot convidant-los a ser el jurat que avalua les obres que opten als premis.


Els participants han hagut de triar entre 3 propostes literàries de la seva categoria (obres publicades l’any anterior), escollides prèviament per una comissió d’especialistes en LIJ (Literatura Infantil i Juvenil). A la gala d’entrega de Premis celebrada avui, els nens i nenes, nois i noies participants, per fi, han pogut descobrir quines han estat les obres guanyadores de cada categoria, després de tot un curs treballant l’anàlisi crítica d’aquestes i fent pràctica de conversa literària, dins el marc del programa de foment lector que promouen els Premis.

A l’acte hi han assistit representants de la Generalitat de Catalunya, de les conselleries de Cultura i Educació, del Pla Nacional del Llibre i la Lectura i de les principals institucions catalanes, així com els autors, editors, traductors… i els principals protagonistes dels Premis: 700 nens i nenes d’arreu del país.

Comments


bottom of page